снимка: Десетки хиляди души бяха принудени да напуснат домовете си в

...
снимка: Десетки хиляди души бяха принудени да напуснат домовете си в
Коментари Харесай

Десетки хиляди евакуирани заради пожари в Калифорния

снимка: 

Десетки хиляди души бяха принудени да изоставен домовете си в Калифорния, в която бушуват някои от най-тежките пожари в историята на щата, предадоха международните организации.

Пожарите, провокирани от хиляди светкавици и подхранвани от рекордните горещини и ниска мокрота, костваха живота на минимум петима души до момента. Единият от пожарите към този момент унищожи близо 90 000 хектара площи и заплашва лозята в Напа и Сонома, където и в последните години имаше пожари, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Заради риска от разпространяване на ковид някои от десетките хиляди евакуирани потвърдиха леговище по паркингите и на плажовете в щата вместо в центровете за заслон, подсигурени от управляващите.

На конгреса на демократите предходната седмица губернаторът на щата Гавин Нюсъм акцентира директната връзка сред климатичните промени и пожарите и прикани тези, които не имат вяра да дойдат в Калифорния.

Миналата неделя щатът регистрира третата най-висока температура, записана в миналото на Земята - 54,4 градуса по Целзий, измерена в Долината на гибелта.

Оттогава над 312 000 хектара насаждения бяха опустошени от пожари. Димът от огнената буря докара и до замърсяване на въздуха в залива на Сан Франциско.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР